IZDELKI


 

TEMPEH

IMG_8630.JPG

Tempeh iz čičerike

Tempeh, ki bi ga najpreprosteje opisali kot kolač iz kuhane čičerike, ki je s fermentacijo postala še bolj zdrava (in lažje prebavljiva), je lahko vse, kar hočete - lahko ga kuhate, pečete, cvrete, vmešate v curryje, omake, ga zmeljete v polpeto za hamburger in še marsikaj.

Je svež, nepasteriziran, brez vsakršnih dodatkov. (hranilna vrednost)

Sestavine: čičerika ponudnika Bufo Eko (99%), kis, spore Rhizopus oligosporus. 

Rok trajanja: 6 dni. Hraniti v hladilniku. Pred uporabo je živilo treba toplotno obdelati.

Cena: 4,50 € / kos (250g)


Tempeh iz soje

Tempeh, ki najbolj zvesto sledi svojim indonezijskim koreninam, saj ga tam tradicionalno pripravljajo iz soje.  

Je svež, nepasteriziran, brez vsakršnih dodatkov. (hranilna vrednost)

Sestavine: soja ponudnika Bufo Eko (99%), kis, spore Rhizopus oligosporus. 

Rok trajanja: 6 dni. Hraniti v hladilniku. Pred uporabo je živilo treba toplotno obdelati.

Cena: 4,30 € / kos (250g)


POPINSTA.jpg

Tempeh iz rdeče leče in fižola adzuki

Tudi iz leče se za narediti odličen tempeh! Kot vsi tempehi je tudi ta v kuhinji uporaben v številnih jedeh. 

Je svež, nepasteriziran, brez vsakršnih dodatkov.

Sestavine: rdeča leča ponudnika Bufo Eko (49,5%) in fižol adzuki istega ponudnika (49,5%), kis, spore Rhizopus oryzae.

Rok trajanja: 6 dni. Hraniti v hladilniku. Pred uporabo je živilo treba toplotno obdelati.

Cena: 4,30 € / kos (250g)


Tempeh iz črnega fižola in graha

Tempeh, ki smo ga sestavili iz okusnega črnega fižola in blagih in nežnih grahovih polovičk. Vsestransko uporaben, zelo okusen in pomladno pisan. 

Je svež, nepasteriziran, brez vsakršnih dodatkov. (hranilna vrednost)

Sestavine: črni fižol ponudnika Bufo Eko (49,5%) in grahove polovičke istega ponudnika (49,5%), kis, spore Rhizopus oryzae.

Rok trajanja: 6 dni. Hraniti v hladilniku. Pred uporabo je živilo treba toplotno obdelati.

Cena: 4,30 € / kos (250g)


Tempeh iz črnega fižola

Črni fižol je tudi sam po sebi več kot dovolj okusen, da si zasluži svoj tempeh! Kot vsi tempehi je tudi ta v kuhinji uporaben v številnih jedeh. 

Je svež, nepasteriziran, brez vsakršnih dodatkov. (hranilna vrednost)

Sestavine: črni fižol ponudnika Bufo Eko (99,5%), kis, spore Rhizopus oryzae.

Rok trajanja: 6 dni. Hraniti v hladilniku. Pred uporabo je živilo treba toplotno obdelati.

Cena: 4,30 € / kos (250g)


IMG_1392POP.jpg

Tempeh iz ajde in sončničnih semen

Prvi tempeh iz slovenskih sestavin! Zaradi sončničnih semen ima več maščob in je bolj kaloričen kot ostali tempehi, ker ni narejen iz stročnic, pa ima tudi svojevrstno teksturo.

Je svež, nepasteriziran, brez vsakršnih dodatkov. 

Sestavine: ajda (49,5%) in sončnična semena (49.5%) (oboje iz bio kmetije Vila Natura), kis, spore Rhizopus oryzae.

Rok trajanja: 6 dni. Hraniti v hladilniku. Pred uporabo je živilo treba toplotno obdelati.

Cena: 4,30 € / kos (250g)


kimci.jpg

Kimči

Kimči ali kimchi je naravno kisana (in zato probiotična!), pikantno začinjena mešanica zelenjave. Recept zanjo izvira iz Koreje, kjer je izjemno priljubljeno živilo, ki ga domačini vključijo v skoraj vsako jed - jedo ga z rižem, v juhah, palačinkah, ... ali kar tako. Je svež, nepasteriziran (in zato probiotičen), brez aditivov.

Sestavine: kitajsko zelje (večino sezone ga kupujemo od kmetije Novak), daikon redkev, mlada čebula, čili, riževa moka, česen, sušen paradižnik, gobe, morske alge, sezam, ingver, sol (2%).

Rok trajanja: najmanj 3 mesece. Hraniti v hladilniku.

Cena: 4,90 € / kos (400g)


Kimci_kaki.jpg

Nepekoči kimči

Za vse tiste, ki ne marajo pekoče hrane, smo naredili drugačno, povsem nepekočo različico kimčija, ki je vedno tudi sezonsko obarvan.

Sestavine: kitajsko zelje (večino sezone ga kupujemo od kmetije Novak), daikon redkev, korenje, sezonsko sadje, gobe šitake, sončnična semena, datlji, česen, čebula, ingver, sol (2%)

Tudi ta kimči je brez aditivov, sveže narejen, nepasteriziran in zato probiotičen.

Rok trajanja: najmanj 3 mesece. Hraniti v hladilniku.

Cena: 4,90 € / kos (400g)


Miso_arasidi.jpg

Miso // Različne vrste

Fermentirana pasta, ki lahko postane juha, namaz ali omaka. Tradicionalno izhaja iz Azije in je narejena iz soje, mi pa ga delamo iz različnih sestavin.

Trenutno imamo:

Miso iz arašidov staran 5 mesecev. SESTAVINE: arašidi (47 %), ješprenj, riž, Piranska nejodirana sol (7%), spore Aspergillus oryzae

Rok trajanja: najmanj 4 mesece. Hraniti v hladilniku.

Cena: 4,90 € / kos (370g)



sojina.jpg

Sojina omaka shiro shoyu

Sojina omaka, starana 4 mesece. Velik delež pšenice, kratek čas staranja in dejstvo, da je nepasterizirana, jo ohranjajo svetle, prosojne barve.

SESTAVINE: kaljena pšenica, soja, Piranska nejodirana sol (14%), spore Aspergillus soyae

Naravno fermentirana, nepasterizirana in brez aditivov, tako kot vsi naši izdelki.

Rok trajanja: najmanj 4 mesece. Hraniti v hladilniku.

Cena: 5,90 € / 250 ml oz. 10,90 € / 500 ml