Sladka pogača iz kojificiranega in dodatno fermentiranega ješprenja

Shio koji marinada

Svež, nepasteriziran ekološki tempeh na začetku procesa izdelave

Kojificirana koruza

PONUDBA ZA CHEFE, RESTAVRACIJE IN CATERINGE

Fermentirana hrana je hrana preteklosti, sedanjosti in prihodnosti. Procesi fermentacije so brezčasni in tako raznoliki, da odpirajo skoraj neskončne možnosti ustvarjanja in odkrivanja novih okusov.

Marsikaj lahko chefinja ali chef s svojo ekipo sfermentira v lastni kuhinji - kadar pa se kljub temu pojavi potreba po svežih, lokalno ustvarjenih fermentiranih surovinah in izdelkih, se lahko obrnete na nas.

Med restavracijami, pekarnami in cateringi, s katerimi smo do danes sodelovali, so tudi: Georgie Bistro, Pekarna Ana, Restavracija Milka, Pekarna Brot, Hiša Franko, Bistro Monstera, Rafinerija Cukrarna, Barbarella, Galerija okusov, Taco Polako, Veganika, Posestvo Trnulja, Bistro Maha in drugi.

KOJIFICIRANE SUROVINE

Plesen Aspergillus oryzae oz. t.i. ‘koji’ plesen je čudež fermentiranega sveta. Preobrazi surovine, na katerih zraste, encimi, ki jih ob tem proizvaja, pa zmehčajo beljakovine in nadgradijo okuse živil, katerim jih dodamo. Pri nas nudimo naslednje s koji plesnijo obogatene surovine: eko beli riž, eko črni riž, eko rdeči riž, eko ješprenj, eko ajdova kaša, eko sončnična semena, eko proso, eko soja - po dogovoru pa tudi še kaj drugega, po vašem navdihu. Okus plesni se na vsaki surovini razvije v drugačno smer.

IZDELKI PO VAŠIH ŽELJAH

Imeli bi kimchi, a iz točno določene zelenjave, pa nimate prostora za sod? Sojino omako s kakšnimi zanimivim, nenavadnim dodatkom, pa ne veste, kako se to naredi? Naravno kisan korenček, a nimate časa, da bi to pripravili sami? Morda si želite na rdeči pesi vzgojiti koji plesen, pa vaši kuhinji manjka inkubator? Vse našteto znamo in zmoremo narediti, česa tretjega pa se z veseljem naučimo tudi skupaj z vami in za vas. Sporočite nam vaše ideje.

MINI SERIJE EDINSTVENIH ŽIVIL

Jeseni naredimo nekaj testnih serij nenavadnega misa, spomladi na različne fermentiramo čemaž in druge divjinke, poleti ustvarjamo različne čatnije iz sezonskega sadja in oreškov, včasih dobimo nekaj kilogramov zanimive zelenjave, ki jo fermentiramo na nov, eksperimentalen način … in kadar se naši fermentacijski raziskovalni izleti v neznano obrestujejo in imamo na voljo šest kozarcev nečesa okusnega, česar ne morete dobiti nikjer drugje - takrat to ponudimo vam. Za Teden restavracij, za poseben meni, za enkratne priložnosti.

VEČJA PAKIRANJA

Restavracijam in cateringom ponujamo tudi nabor izdelkov iz naše redne ponudbe, ki jih lahko dobite v večjih pakiranjih in po drugačnem ceniku. Sojine in druge omake, miso paste, kimchi, svež tempeh, natto, amazake in še kaj - če bi želeli vašim gostom ponuditi svežo, v Sloveniji narejeno fermentirano hrano, ki je poleg tega še veganska in zdrava, smo tu za vas.

KONTAKTIRAJTE NAS!

Oglasite se nam na izdelki.kisinkvas@gmail.com, s klicem na 051 309 080 ali kar tu:


Vsi izdelki označeni z EKO so certificirano ekološki. Proizvodnjo ekoloških izdelkov kontrolira: SI-EKO-004.