NAREJENO TUKAJ IN ZDAJ.

Radi imamo fermentacijo! Poleg tega radi tudi dobro in zdravo jemo ter kupujemo lokalno in sezonsko pridelano ali izdelano. In ker razen kisle repe in zelja v Sloveniji nismo našli prav veliko drugih svežih, kakovostnih fermentiranih živil, smo jih naredili sami. Edini v Sloveniji delamo tempeh (pa še svež, nepasteriziran ekološki je!), amazake in še marsikaj.


NARAVNO, FERMENTIRANO.

Fermentacija je čudež narave, ki smo ga ljudje odkrili po naključju in na katerega smo do pred kratkim že kar malo pozabili. Z njeno pomočjo se dolgočasna soja spremeni v umami omako, zelenjava postane slastno kisel dom za zdravju koristne mikroorganizme in riž se preobrazi v okusno sladico. Kako se to zgodi?  


PEKOČE, SLADKO, SLANO, KISLO?

Nabor fermentirane hrane je tako širok, da lahko vsak najde nekaj po svojem okusu. Ljubiteljem pekočega priporočamo kimchi, kdor pogreša beljakovine, jih najde v tempehu, sladkosnedom bo najbolj teknil amazake. Če iščete ideje, kako izdelke uporabiti v svoji kuhinji, obiščite zavihka recepti ali vedež.


ZA CHEFE, RESTAVRACIJE IN CATERINGE.

Vse, kar ustvarimo dobrega, z velikim veseljem ponudimo vaši restavraciji ali kulinaričnemu dogodku. Delamo tudi po naročilu ter skupaj z vami ustvarjamo povsem nove, edinstvene fermentirane izdelke. Med restavracijami, pekarnami in cateringi, s katerimi smo do danes sodelovali, so tudi: Georgie Bistro, Pekarna Ana, Restavracija Milka, Pekarna Brot, Hiša Franko, Bistro Monstera, JAZ by Ana Roš, Rafinerija Cukrarna, Barbarella, Galerija okusov, Taco Polako, Veganika, Posestvo Trnulja, Petram resort, Bistro Maha in drugi. Preverite, kaj vam ponujamo.


NAUČITE SE FERMENTIRATI!

Kadar čas dopušča, izvajamo tudi različne delavnice fermentacije: naučimo se mlečnokislinskega fermentiranja sadja in zelenjave, delanja kimchija, misa, sojinih oz. umami omak in še česa. Prve korake lahko s setom za fermentacijo ajdove omake naredite tudi sami, a bolj zabavno je, ko se učimo skupaj! Če bi bili radi obveščeni o terminih naših delavnic, se lahko prijavite na delavniški obvestilnik.