Vir fotografije: Delo.si

KIS IN KVAS!


Kis, ker kisamo. Kvas, ker se je naravno kisani zelenjavi nekoč reklo kvašena. Pa tudi zato, ker so v procesih fermentacije pogosto prisotne kvasovke.

Srce Kis in kvasa sva Goran Žerdin in Sanja Čakarun. Goran skrbi za fermentiranje ter zanimive kombinacije procesov in sestavin, Sanja za stike z javnostjo, prodajo, spletne vsebine in birokratske zadeve. Nove izdelke razvijava in preizkušava skupaj.

NAŠA FILOZOFIJA

Pri Kis in kvasu vemo, da so skrbno izpiljeni procesi fermentacije kakovostnih surovin pravi način za ustvarjanje okusnih, edinstvenih in pogosto tudi zelo zdravih izdelkov. Dobro desetletje izkušenj s fermentiranjem nas je naučilo, da si mikroorganizmi in encimi vzamejo za pot do cilja točno toliko časa, kolikor ga potrebujejo, ter da krajšnjice ponavadi vodijo le tja, kamor ne želimo iti. Prav tja, kamor bi prišli z dodajanjem barvil, arom in konzervansov. Vsi naši izdelki so zato narejeni zgolj iz osnovnih surovin, v majhnih serijah, v naši kuhinji v Ljubljani, na kar smo zelo ponosni. Vsak izdelek je šel skozi naše roke in vsako serijo smo poizkusili, preden je šla iz soda v kozarce ali stekleničke. Samo tako lahko namreč dosežemo kakovost, ki jo cenijo tako naši kupci kot tudi chefi priznanih restavracij.

Zdi se nam logično in samoumevno, da veliko večino naših dobaviteljev poznamo po imenu: obiskali smo njihove kmetije, oljarne, mline. Izven slovenskih meja (pa še to čim bližje) nabavljamo le surovine, ki pri nas ne uspevajo ali jih ni moč dobiti.

Ne verjamemo v velike besede in nejasne procese proizvodnje. Za vse izdelke, ki jih ponujamo, vam z veseljem podrobno pojasnimo, kako in iz česa smo jih naredili, ter vam podamo kakšen nasvet, če jih želite narediti tudi sami. Verjamemo v fermentacijo, v pristnost in v iskren odnos do vseh, ki soustvarjajo našo zgodbo: sodelavcev, dobaviteljev, partnerjev in seveda kupcev. Hvala vsem, ki ste del našega fermentiranega vesolja!


Kontakt:

kisinkvas@gmail.com   

// Sanja  051 309 080 // Goran 041 949 417

Če se raje pogovarjate osebno, se lahko oglasite v naši trgovini na Tržaški 48 v Ljubljani. Odprta je od srede do petka med 11. in 18. uro. 

Najhitrejši način poleg klica pa je, da nama pošljete sporočilo kar prek kontaktnega obrazca:

Kis in kvas v medijih:

Odprta Kuhinja, Delo (nekaj smo povedali tudi v tem Delovem članku o kimchiju) * Dnevnik * Metropolitan * Svet24 * Gourmet Ljubljana * Zarja * Finance *

Vse fotografije so avtorske, če jih želite uporabiti, nas prosim kontaktirajte. Enako velja za besedila.