SET ZA FERMENTACIJO AJDOVE OMAKE

V velikem steklenem kozarcu je vse pripravljeno za to, da vam omogoči od blizu in zelo osebno doživeti izkušnjo fermentacije umami omake!

Resda ne boste z velikim lesenim veslom mešali po prastarem sodu sojine omake koikuchi shoyu v eni japonskih tradicionalnih pridelovalnic na otoku Shodoshima pod budnim očesom starešine fermentacije, a nekje je treba začeti - pa naj bosta to lesena babičina kuhalnica in kozarec na polici vaše shrambe!

Set je sestavljen iz ajdovih otrobov Mlina Košak in koruze eko kmetije Vila Natura, na katerih smo vzgojili koji plesen, primerno za sojine omake (Aspergillus soyae) in ju dehidrirali. Dodali smo Piransko nerafinirano nejodirano sol, na vas pa je, da mešanici dolijete še približno 1,8 l vode, premešate in … še naprej redno pridno mešate in potrpežljivo čakate, čez 3 mesece pa vsebino prefiltrirate in z vašo prvo omako začinite izbrano slavnostno jed!

Če vas skrbi, da sami ne boste znali krotiti mikroorganizmov, naj vas pomirimo, da setu priložimo natančna navodila za uporabo in napotke za odpravljanje morebitnih težav, za nasvete in pomoč pa smo vam ves čas na voljo tudi po telefonu ali prek maila in družabnih omrežij. Skratka, držimo vas za ročico in vas varno popeljemo mimo ostrih čeri čez razburkano morje fermentiranja, ob tem pa vam namenimo še nekaj spodbudnih besed (seveda brez doplačila).

Iz enega seta dobite približno 1 liter ajdove omake.

Vsebnost soli v končnem izdelku: 12 %. Omako hranite v hladilniku.

Cena enega seta/kozarca: 24,30 €