POLETNE DELAVNICE FERMENTACIJE

Junija, julija in avgusta bomo organizirali tri različne delavnice, na katerih se boste lahko naučili priprave fermentiranih izdelkov. Potekale bodo pri nas, na Tržaški 48, vodil jih bo Goran.

Število udeležencev na posamezni delavnici je omejeno na 6, saj se lahko le tako povsem posvetimo vsakemu izmed vas in poskrbimo, da domov odnesete res veliko znanja, poleg dobrot, ki jih boste na delavnici izdelali. Pri vsaki delavnici vas poleg tega čaka tudi darilce - fermentirano, seveda!

Delavnice se začnejo ob 17.30 in trajajo od 2,5 do 3 ure, če se razvije zanimiva debata, pa morda tudi malce dlje! Za udeležbo ne potrebujete predznanja, vso opremo in surovine priskrbimo mi. 

Prijave zbiramo na kisinkvas@gmail.com. Podrobneje o delavnicah:

 

7. junij: KISANJE TAKO IN DRUGAČE

Spoznali boste lahko osnovna pravila naravnega kisanja zelenjave, biokemične procese, ki se pri tem odvijajo, ter najpogostejše napake pri kisanju (pa še načine, kako se jim izogniti ali pa vsaj kako sanirati škodo). Poleg kisanja cele zelenjave v slanici in ribane suho soljene zelenjave, se boste naučili tudi japonske tehnike kisanja zelenjave v riževih otrobih, nukazuke - mi jo bomo malce poslovenili in uporabili ajdove otrobe. 

Cena delavnice: 63 €

 

5. julij: VSE JE LAHKO KIMCHI

Na delavnici se boste naučili priprave klasičnega kimchija ter njegove zanimive sezonske različice iz polnjenih kumar. Poleg tega boste, ker gre tudi pri kimchiju za mlečnokislinsko fermentacijo, še pred tem tudi na tej delavnici dobili vse potrebno znanje o naravnem kisanju zelenjave ter se naučili ustvarjalnega razmišljanja o tem, kaj vse lahko postane kimchi.

Cena delavnice: 63 €

 

2. avgust: NAREDI SVOJ MISO

Kdo pravi, da je priprava misa in sojine omake rezervirana samo za mojstre fermentacije! Naredite ju lahko tudi sami, v majhnih količinah in po vašem navdihu. Za vas bomo pripravili osnovne (ekološke) sestavine, oplemenitene s ‘koji’ plesnijo, nato pa jih bomo skupaj sestavili v končni izdelek in se ob tem naučili več o procesih in principih priprave. Vsak udeleženec bo s seboj odnesel par kilogramov bodočega misa in nekaj litrov sojine omake v nastajanju - čez nekaj mesecev bosta nared za uporabo v kuhinji. Za potrpežljive navdušence nad fermentacijo! Delavnica vključuje tudi degustacijo.

Cena delavnice: 83 €