To soboto Drožomanija v Mislinji

V soboto, 12. oktobra 2019 se bomo pridružili dogodku Drožomanija, ki se bo med 10. in 16. uro odvil dvorani Poslovnega centra Lopan v Mislinji na Koroškem.

Druženje oz. ‘droženje’ organizira mojstrica peke kruha z drožmi, Anita Šumer, ki je o njem zapisala: Na dogodku bomo vsi Šumerji: moja malenkost, mož Sašo in najin drožasti Rudl. Celodnevni dogodek pa so nam pomagali ustvariti tudi drugi drožoljubi, podporniki in podjetja, s katerimi sodelujem in čigar izdelke uporabljam in cenim. Na več kot 20 stojnicah boste lahko okušali raznovrstna živila, kupovali uporabne izdelke, ki so nepogrešljivi v domu vsakega drožoljuba, prisluhnili predavanju o kruhu, si ogledali delavnico krašenja kruha, ga pozneje tudi poskusili in izvedeli, kje na svetu je prva knjižnica droži in kako deluje. Namen dogodka pa je predvsem navezovanje stikov med drožomani iz vse Slovenije, zato – več nas bo, bolj luštno nam bo!”

Kis in kvas bo na svoji stojnici ponujal vse, kar imamo fermentiranega, od tempehov do sojine omake in staranega kimčija.

Se vidimo!

1100x400_anita_banner.jpg