Marca delavnici fermentiranja

Čas je, da spet začnemo z delavnicami fermentiranja! Prva bo posvečena osnovam fermentacije, v drugi pa se bomo spet učili delati kimči! Udeleženci prve delavnice pa imajo seveda pri prijavi na drugo tudi nekaj popusta. V aprilu ali maju pa je že na vrsti ... nova delavnica, o kateri bomo več povedali kmalu!

Delavnica Osnove naravnega kisanja zelenjave

Čas: SREDA, 7. marec 2018; 17:30 – 20:00

IMG_0836.JPG

Delavnica je namenjena vsem, ki se prvič spoznavate s svetom fermentacije in si želite v svoj jedilnik vnesti več zdravih in okusnih probiotičnih živil.

Naučili se bomo:

  • teoretičnih in praktičnih osnov mlečnokislinskega fermentiranja zelenjave
  • desetih zapovedi naravnega kisanja
  • kisanja zelenjave v slanici (hrustljava cvetača, koleraba in redkev)
  • kisanja zelenjave s soljo (ribano začinjeno korenje in rdeče zelje)
  • delanja rdečega kvassa, tradicionalnega slovanskega fermentiranega napitka iz rdeče pese
  • priprave prav posebne mešanice fermentirane zelenjave, ki pa naj za zdaj ostane še skrivnost!

Vsak udeleženec bo s seboj domov odnesel in doma do konca fermentiral vse, kar bo ustvaril na delavnici.

Delavnico vodita Goran Žerdin (Kis in kvas) in Mateja Tea Dereani.

Kraj: EKO 365, Ljubljana, Runkova 2 (nasproti kina Šiška)

Cena: 63 € / Za vplačila do 2.3. velja popust in je vrednost delavnice 56,43 €.

Za vse, ki se boste prijavili tako na delavnico Osnove fermentiranja kot na nadaljevalno delavnico Naredimo kimči! (22.3.2018), je cena druge delavnice 50 € (namesto 60 €).

Prijave na: kisinkvas@gmail.com ali na tej povezavi.

 

***

Delavnica Naredimo kimči!

Četrtek, 22. marec 2018; 17:30 – 20:00

IMG_0277.jpg

Na delavnici bomo na kratko osvežili teoretične osnove fermentacije, nato pa se lotili priprave dveh razlčic slastne in zdrave probiotične korejske specialitete: kimčija!

Naučili se bomo :

  • kako pripraviti kitajsko zelje na fermentacijo
  • kako pripraviti pasto in začimbno mešanico za pikantni kimči
  • osnovnih principov izbiranja sestavin za nepikantni beli kimči
  • priprave rdečega, pikantnega kimčija
  • priprave belega, nepikantnega kimčija

Oba kimčija, ki ju boste naredili na delavnici, boste odnesli s sabo domov.

Kraj: EKO 365, Ljubljana, Runkova 2 (nasproti kina Šiška)

Cena: 60 € / Za vplačila do 16.3. velja popust in je vrednost delavnice 55 €.

Za vse, ki ste se prijavili tudi na Delavnico Osnove naravnega kisanja zelenjave (22.2.2018) velja cena 50€.

Delavnico vodi Goran Žerdin (Kis in kvas).

Prijave na kisinkvas@gmail.com