Čas je, da spet začnemo z delavnicami fermentiranja! Prva bo posvečena osnovam fermentacije, v drugi pa se bomo spet učili delati kimči! Udeleženci prve delavnice pa imajo seveda pri prijavi na drugo tudi nekaj popusta. V aprilu ali maju pa je že na vrsti ... nova delavnica, o kateri bomo več povedali kmalu!
Delavnica Osnove naravnega kisanja zelenjave
Čas: SREDA, 7. marec 2018; 17:30 – 20:00
Delavnica je namenjena vsem, ki se prvič spoznavate s svetom fermentacije in si želite v svoj jedilnik vnesti več zdravih in okusnih probiotičnih živil.
Naučili se bomo:
- teoretičnih in praktičnih osnov mlečnokislinskega fermentiranja zelenjave
- desetih zapovedi naravnega kisanja
- kisanja zelenjave v slanici (hrustljava cvetača, koleraba in redkev)
- kisanja zelenjave s soljo (ribano začinjeno korenje in rdeče zelje)
- delanja rdečega kvassa, tradicionalnega slovanskega fermentiranega napitka iz rdeče pese
- priprave prav posebne mešanice fermentirane zelenjave, ki pa naj za zdaj ostane še skrivnost!
Vsak udeleženec bo s seboj domov odnesel in doma do konca fermentiral vse, kar bo ustvaril na delavnici.
Delavnico vodita Goran Žerdin (Kis in kvas) in Mateja Tea Dereani.
Kraj: EKO 365, Ljubljana, Runkova 2 (nasproti kina Šiška)
Cena: 63 € / Za vplačila do 2.3. velja popust in je vrednost delavnice 56,43 €.
Za vse, ki se boste prijavili tako na delavnico Osnove fermentiranja kot na nadaljevalno delavnico Naredimo kimči! (22.3.2018), je cena druge delavnice 50 € (namesto 60 €).
Prijave na: kisinkvas@gmail.com ali na tej povezavi.
***
Delavnica Naredimo kimči!
Četrtek, 22. marec 2018; 17:30 – 20:00
Na delavnici bomo na kratko osvežili teoretične osnove fermentacije, nato pa se lotili priprave dveh razlčic slastne in zdrave probiotične korejske specialitete: kimčija!
Naučili se bomo :
- kako pripraviti kitajsko zelje na fermentacijo
- kako pripraviti pasto in začimbno mešanico za pikantni kimči
- osnovnih principov izbiranja sestavin za nepikantni beli kimči
- priprave rdečega, pikantnega kimčija
- priprave belega, nepikantnega kimčija
Oba kimčija, ki ju boste naredili na delavnici, boste odnesli s sabo domov.
Kraj: EKO 365, Ljubljana, Runkova 2 (nasproti kina Šiška)
Cena: 60 € / Za vplačila do 16.3. velja popust in je vrednost delavnice 55 €.
Za vse, ki ste se prijavili tudi na Delavnico Osnove naravnega kisanja zelenjave (22.2.2018) velja cena 50€.
Delavnico vodi Goran Žerdin (Kis in kvas).
Prijave na kisinkvas@gmail.com