Tempeh z dimljeno papriko
Ko prideš lačen domov in bi imel v pol ure na mizi dobro in zdravo kosilo, se zgodi tole.
Sestavine:
- 100 gramov tempeha (v tem receptu sem uporabila čičerikinega, a lahko poskusite tudi s sojinim ali kakšnim drugim)
- zvrhana žlička mlete dimljene sladke paprike (moja nova najljubša začimba)
- žlica kakovostnega olja
- pol čebule
- en česen
- sol, poper
- 0,5 - 1 dl paradižnikove mezge
- 30-50 gramov (suhe) pod mrzlo vodo oprane kvinoje (bele ali rdeče)
- 1 korenček
Priprava:
V manjšem loncu zavremo vodo in v njej skuhamo kvinojo in na koščke narezan korenček (10-15 min, včasih 20). V drugi kozici ta čas na olju popražimo čebulo in česen, dodamo dimljeno papriko, na kocke narezana tempeh ter paradižnikovo mezgo. Pustimo, da se kuha na nizkem ognju (včasih je dobro dodati nekaj vode, toliko, da je vse skupaj videti kot gosta omaka), dokler korenček in kvinoja nista kuhana. Odcedimo ju, ju dodamo v kozico z omako, začinimo s soljo in poprom in temeljito premešamo. Kuhamo še par minut in kosilo je nared!
Jaz sem sicer dodala še nekaj priloge, kot se da razbrati že iz slike. Svežemu mlademu in nežnemu brstičnemu ohrovtu pač ne rečeš ne.