Tempeh s curryjem in sladkim krompirjem
Sodelovanje s Curryandlove se nadaljuje! Tokrat je Klara tempeh iz fižola in graha začinila s curryjem in poprom, družbo pa mu delata sladki krompir in paradižnikova omaka.
Klara je recept seveda objavila na svojem blogu, mi pa ga z njenim dovoljenjem objavljamo tudi tu. Srečo je treba deliti!
Sestavine:
- 4 srednje veliki sladki krompirji (ne preveliki, da se ne bodo predolgo rabili pečt
- 250 g tempeha iz graha in fižola
- 2 žlički curryja
- 2 ščepa soli
- Kokosovo olje
- 3 dl paradižnikove omake (najboljše, če so v njej paradižnikovi koščki)
- Sol
- 2 žlici medu; javorjevega sirupa za vegansko verzijo
Priprava:
- Sladke krompirčke večkrat prebodi z vilico ter peči na 200°C 35-45 minut (odvisno od njihove velikosti). Preveri če so pečeni tako, da zarežeš v enega z nožem.
- Proti koncu peke krompirja nareži tempeh na okoli 0.5 cm debele rezine. Vsako rezino premaži s kokosovim oljem. V skledici zmešaj curry in sol. Nežno povaljaj rezine v tej mešanici. Ko rezino povaljaš jo otresi – ne želimo preveč curryja na njej.
- V ponvi segrej okoli eno žlico kokosovega olja ter popeči rezine tempeha na vsaki strani (cca. 1 minuto na vsaki strani).
- V kozici segrej paradižnikovo omako, ji dodaj sol ter med in dobro premešaj.
- Pečen sladek krompir zareži, ga nadevaj s paradižnikovo omako in na vrhu položi pečen tempeh. Vse skupaj lahko še potreseš s kokosom.
- Postrezi takoj.