Tempeh v arašidovi omaki

Fin, kremast, intenzivnega okusa.

Sestavine za 2 osebi:

  • 200g tempeha (jaz sem tokrat uporabila sojinega)

  • 2 žlici arašidovega masla ali več - po okusu!

  • 2 žlici paradižnikove mezge

  • 1 limeta

  • kajenski poper ali čili (količina po vašem okusu)

  • 2-4 žlice sojine omake (shiro shoyu seveda)

  • 1 majhen strok česna, na drobno nasekljan (ali pol žličke česna v prahu)

  • 1 žlička rjavega sladkorja ali melase

  • žlica olja (sezamovo ali olivno)

IMG_2152-m.jpg

Priprava:

Vse sestavine razen tempeha zmešamo v gladko omako. Če vas skrbi, da bo jed preslana ali prepekoča, sojino omako in kajenski poper oz. čili dodajajte na koncu in postopoma. Tempeh narežemo na rezine ali kocke in ga skupaj z omako damo v globoko ponev, kjer vse skupaj dobro premešamo in kuhamo približno 10 minut, toliko, da se tempeh dobro segreje in omaka zgosti. Po potrebi lahko dodamo malo vode, če kaže, da omaka prehitro izpareva.

Tako pripravljen tempeh je odličen z rižem ali kot omaka za testenine, v tacosih, zraven pečenega sladkega krompirja, … in osvežilne solate. Dober tek!