Namaz iz jajčevcev, misa in jogurta

Recept, ki ga je iz našega arašidovega misa pripravila Klara Avsenik a.k.a. Curryandlove <3

 Fin na kruhu, testeninah ali na žlici! Foto: Klara Avsenik

Fin na kruhu, testeninah ali na žlici! Foto: Klara Avsenik

Da ne bomo samo mi diktirali, kaj in kako narediti iz naših izdelkov, nam je na pomoč priskočila izkušena kuharica in ljubiteljica vsega vsaj malo eksotičnega in nenavadnega, Klara Avsenik, avtorica kulinarično-popotniškega bloga Curryandlove. Tole je njen recept za namaz iz jajčevcev, arašidovega misa in jogurta. 

Sestavine:

  • 1 večji jajčevec
  • Sol
  • 2 žlici arašidovega misa
  • 1 žlica olivnega olja
  • 1 dl jogurta

Postopek:

1. Jajčevec po dolgem nareži na okoli 1 cm debele kose. Posoli jih ter daj na stran za pol ure, da spustijo vodo.
2. Po pol ure prižgi pečico na 180°C. Jajčevce osuši s kuhinjsko krpo ter jih položi na peki papir na pekaču.
3. Peči jih 20-25 min, dokler niso lepo rjavi.
4. V posodo daj pečene in na kocke narezan jajčevec, miso, olivno olje in jogurt. Dobro zmiksaj s paličnim mešalnikom.
5. Poskusi. Bi dodal več česa? Dodaj.
6. Postrezi takoj ali ohlajeno.