Kimči mineštra
Kimči je pravzaprav kislo zelje. In tako se je rodila ideja o kimči segedin golažu, ki se je preobrazila v kimči segedin mineštro.
Vreme za plašče in kostanje je vreme za vroče enolončnice, da mraz končno popusti. Najprej se ogrejejo prsti, ki držijo krožnik, nato usta, želodec in na koncu še lica.
Sestavine (za 2-4 osebe)*:
- Pol čebule
- 2 stroka česna
- olivno olje
- kuhana čičerika (ali tempeh iz čičerike!)
- kozarec paradižnikove mezge
- 200 gr kimčija (količino prilagodite okusu, moja juha je bila kar pekoča!)
- zelenjava blagega okusa (jaz sem tokrat uporabila 2 mladi čajoti)
- 1 manjši krompir (ali topinambur ali sladki krompir)
- 1 suhi paradižnik
- sol
- sezamova semena ali indijski oreški
* Mineštre večinoma dobro prenesejo eksperimentiranje, zato se količin in sestavin ni treba trdno oklepati.
Priprava:
Na olivnem olju prepražimo čebulo in na hitro še česen, dodamo narezano zelenjavo in krompir, paradižnikovo mezgo, nasekljan suhi paradižnik, čičeriko (ali na majhne kocke narezan tempeh) in približno polovico kimčija, narezanega na koščke. Posolimo, dodamo nekaj vode in kuhamo, dokler ... ni kuhano. Ko se enolončnica malo ohladi in jo razporedimo v krožnike, v vsakega dodamo še žlico kimčija (pri kuhanju se probiotiki v njem uničijo, na ta način pa jih nekaj juhi vseeno dodamo) in potresemo s sezamovimi semeni ali indijskimi oreški. Če ste potrpežljive sorte - kot vsaka enolončnica je tudi ta še boljša naslednji dan.