Kimči palačinke (Kimchijeon 김치전)

Tradicionalna korejska jed, narejena v 10 minutah!

IMG_1438.JPG

Sestavine za 2 osebi:

  • pol skodelice narezanega kimčija (naš je že narezan, zato tu nimate dodatnega dela)

  • četrt čebule (tudi mlada čebula pride v poštev)

  • 2-3 žlice soka od kimčija (če ga ni dovolj, uporabite vodo)

  • ščepec soli

  • ščepec sladkorja

  • četrt skodelice moke (jaz sem uporabila mešano polnozrnato, originalen recept pa vsebuje belo)

  • olje primerno za cvrtje oz. peko

 

Priprava:

Čebulo nasekljamo na koščke in jo v posodi zmešamo z vsemi ostalimi sestavinami. Po potrebi dodamo tekočino ali moko, dobiti moramo gosto (ne tekočo!) maso. Na ponvi segrejemo olje in ko je dovolj vroče, z žlico damo nekaj mase v ponev in jo razporedimo, da nastane debela palačinka. Pečemo na vsaki strani 2-3 minute.

Naredimo lahko eno veliko palačinko, ki jo potem razrežemo v rezine in postrežemo s spremljavo po želji (na primer s solato, rižem in kakšno omako), ali pa majhne palačinke, ki so odlične za v sendvič. Nekaj časa sem že razmišljala, kako rešiti problem s tem, da kimči vedno razmoči kruh - in to je res odlična rešitev!