Kimči palačinke (Kimchijeon 김치전)
Tradicionalna korejska jed, narejena v 10 minutah!
Sestavine za 2 osebi:
pol skodelice narezanega kimčija (naš je že narezan, zato tu nimate dodatnega dela)
četrt čebule (tudi mlada čebula pride v poštev)
2-3 žlice soka od kimčija (če ga ni dovolj, uporabite vodo)
ščepec soli
ščepec sladkorja
četrt skodelice moke (jaz sem uporabila mešano polnozrnato, originalen recept pa vsebuje belo)
olje primerno za cvrtje oz. peko
Priprava:
Čebulo nasekljamo na koščke in jo v posodi zmešamo z vsemi ostalimi sestavinami. Po potrebi dodamo tekočino ali moko, dobiti moramo gosto (ne tekočo!) maso. Na ponvi segrejemo olje in ko je dovolj vroče, z žlico damo nekaj mase v ponev in jo razporedimo, da nastane debela palačinka. Pečemo na vsaki strani 2-3 minute.
Naredimo lahko eno veliko palačinko, ki jo potem razrežemo v rezine in postrežemo s spremljavo po želji (na primer s solato, rižem in kakšno omako), ali pa majhne palačinke, ki so odlične za v sendvič. Nekaj časa sem že razmišljala, kako rešiti problem s tem, da kimči vedno razmoči kruh - in to je res odlična rešitev!