Delavnica NARAVNEGA KISANJA SADJA IN ZELENJAVE  7. SEPTEMBER 2017 od 17:30 do 20:00

V septembru se začne šola, zato bomo jesen začeli z delavnico osnov naravnega kisanja sadja in zelenjave!

 Pisana zelenjava se kisa in postaja probiotična in še bolj okusna!

Pisana zelenjava se kisa in postaja probiotična in še bolj okusna!

Delavnica je namenjena vsem, ki se prvič spoznavate s svetom fermentacije in si želite v svoj jedilnik vnesti več zdravih in okusnih probiotičnih živil.

Na delavnici se bomo naučili različnih načinov naravnega kisanja vrtnin in sadja, tako da si boste lahko tudi sami doma preprosto in hitro ustvarili svojo fermentirano ozimnico.

Naučili se bomo:

>> teoretičnih in praktičnih osnov mlečnokislinskega fermentiranja zelenjave in sadja
>> desetih zapovedi naravnega kisanja
>> kisanja zelenjave v slanici (hrustljava cvetača, koleraba in stročji fižol)
>> kisanja zelenjave s soljo (začinjeno korenje in rdeče zelje)
>> delanja rdečega kvassa, tradicionalnega slovanskega fermentiranega napitka iz rdeče pese
>> priprave fermentiranega sadnega chutneya

Vsak udeleženec bo lahko s seboj domov odnesel in doma do konca fermentiral vse, kar bo ustvaril na delavnici.

Delavnico vodita Goran Žerdin (Kis in kvas) in Mateja Tea Dereani.

Redna cena: 63 eur. 
Cena za plačila do 22. avgusta 2017: 56,43 eur. 
Cena za tiste, ki ste bili že vsaj na dveh delavnicah fermentiranja: 45 eur.

Prijave na: kisinkvas@gmail.com ali na tej povezavi.

Se vidimo!